Matematik

Er det rigtigt?

23. januar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Min kanin vejer et kilo mindre end det dobbelte af din kanin.

Hvor meget vejer min,hvis din vejer 3kg  .5kg

Hvor hurtigt flyver en hetjager,som flyver 2500 kilometer på to timer.1250

Hvor hurtigt kører en racerbil,som på to timer har kørt 500 kilometer.250km/t

Hvor langt når jetjageren og racerbilen på en halv time?312,5 og 62,5

Hvor lang tid har jetjageren og racerbilen været i gang efter 1000 kilometer.4 timer

Er det rigtigt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

1. din kanin = 3 min kanin= 3*2-1=5kg. Så ja det er rigtigt.

2. 2500km/2= 1250km/t. Rigtig, men husk benævnelse.

3. 500km/2=250km/t. Rigtig. 

4. Forkert, en time= 1250km/t og 250km/t.

Der for må en halv time for jetjageren være 1250/2= 625km og racerbilen vil køre 250/2=125km

5. Forkert. Da flyet skal nå 1000km med en fart på 1250km/t så kan den ikke have fløjet i 4 timer.

Den har fløjet langt mere. Men det er rigtigt at bilen har været igang i 4 timer.

prøv selv at regne den med flyet ud. :)

mvh. Maniac.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvor hurtigt flyver en hetjager,som flyver 2500 kilometer på to timer.1250 km/t

Hvor hurtigt kører en racerbil,som på to timer har kørt 500 kilometer.250km/t   OK

Hvor langt når jetjageren og racerbilen på en halv time?312,5 og 62,5

fly: 1250/2 km

bil:250/2 km

Hvor lang tid har jetjageren og racerbilen været i gang efter 1000 kilometer.4 timer

fly: 1000/1250 timer

bil 1000/250 timer


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Nå - der er gratis facit'er - det er jo osse meget nemmere - så jeg trækker mig igen ;-)


Svar #4
23. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Kan det passe at jetjageren har været i gang i 0,8 time efter 1000 kilometer?


Svar #5
23. januar 2011 af pige24 (Slettet)

0,8 timer er det ikke 48 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 60/100*80=48 så jo :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#4

SelvTak

jetjageren flytter sig mere end 1000 km på en time, så det passer godt nok


Svar #8
23. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tusind tak Mette og Oliver.


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.