Matematik

Cos, sin, tan?!

23. januar 2011 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Jeg har en mat.opg. hvor jeg skal finde lille b.

Jeg kender: 

A=38 grader

C=90 grader

lille c=17

Hvilken formel skal jeg bruge? 

Tak på forhånd

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

I princippet kan du bruge dem alle, men det hurtgiste er at bruge

cos(v) = hosliggende katete / hypotenuse

cos(A) = b / c <=> b = c*cos(A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 sinus kan du da også bruge :)  a/sinA=b/sinB=c/sinC

Eller da det er en retvinklet trekant, kan du bruge nogle formler, som er enklere endnu. f.eks. ville denne her nok være god i denne opgave: b=c*cos A.

se evt. http://axencrone.net/el-mappen/11/Trigonometriske%20formler.htm


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - wow... bare wow... prøv at læs #1 en gang til :p din kommentar virker virkelig malplaceret xD


Svar #4
24. januar 2011 af d09 (Slettet)

 Tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Cos, sin, tan?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.