Matematik

Areal og stamfunktion

26. januar 2011 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan hjælpe med følgende opgave? 

Betragt funktionerne med forskrifter f(x) = x3 - 3x + 1 og g(x) = x + 1. 

a) Tjek ved indsættelse i forskrifterne at graferne faktisk skærer hinanden for x = -2, x = 0 og x = 2. Hvordan kan jeg se om de skærer hinanden? 

b) Bestem ved håndkraft arealet af det todelte område der afgrænses af graferne for de to funktioner. Her ved jeg, at jeg skal bruge a∫b(f(x)-g(x))dx, men kan ikke huske hvordan man gør? 

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af mathon

a)

                   hvis koordinatene er
                                                          (-2,f(-2)) = (-2,g(-2))

                                                          (0,f(0)) = (0,g(0))

                                                          (2,f(2)) = (2,g(2))
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

b)

       bemærk:
                          f(x) ≥ g(x) for x ∈ [-2;0]

                          g(x) ≥ f(x) for x ∈ [0;2]


Skriv et svar til: Areal og stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.