Matematik

Eksponentiel aftagende funktion

26. januar 2011 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg er lidt i tvivl om hvilke fremgangsmåder, man bruger i denne opgave:

Antallet af heste x i et land aftog efter 1945 eksponentielt med forskriften y=1,3 mill.*0,92^x
a) Hvor mange procent faldt antallet af heste pr. r?
b) Hvor mange heste var der i 1950?
c) I perioden efter 1950 faldt antallet af heste med 7% pr. r. Hvor mange heste var der i 1960?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

 godt spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

    a)

          at gange med 0,92 er det samme som at trække 8% fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

    b)
           y = (1,3 mill)·0,925


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af mathon

c)
           y = ((1,3 mill) ·0,925) · 0,9310


Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.