Matematik

Bestemt ligning for tangent

27. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er bestemt ved f(x)= x^4+5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1(f(1))

Jeg har prøvet at lave den:

F(x)= 4x^3+5

f'(1)= 4*1^3+5 = 9

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0) = (9)(1-9)+(9) = -63 ???

Hmm.. der er noget galt her.. men ved ikke hvad?? Heeelp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Resp_N007_28.01.11.pdf

Svar #4
29. januar 2011 af N007 (Slettet)

Mange Tak :)


Skriv et svar til: Bestemt ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.