Matematik

Areal

31. januar 2011 af Lovemeamira (Slettet)

 En pyramide med kvadratisk bund: 

Pyramidens sider består af fire ens trekanter med højden 55 m og grundlinjen 70 m 
hvor høj er pyramiden resultatet skal give omkring 42. men jeg vil have mellemregninger hvordan man kommer frem til resultatet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. Pyramidesidens højde er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er den halve grundlinie, og hvis anden katete er den søgte højde h af pyramiden. Pythagoras giver da

h2 + (70m/2)2 = (55m)2 ,

h = √(552 - 352) = 42,426m


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.