Matematik

God matematikbog c-niveau

01. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb - Niveau: C-niveau

Hej skønne mennesker (:

Jeg går på HTX i 1.g på studieretningen Mat-Fys, så derfor er det ret uheldigt, at det ikke går så godt.

Uheldigvis passer min matematiklærer slet ikke med vores klasse - vi lærer ikke noget nyt, og han kan slet ikke gennemgå og forklare, så jeg forstår det. Så vidt jeg har forstået, er det et gennemgående problem i klassen, så det er ikke kun mig.

Vores matematikbog er rimelig uinspirerende og forklarer lidt for tit tingene meget kryptisk, synes jeg.

Jeg plejer godt at kunne lide matematik (der er jo en grund til at jeg valgte det på A-niveau :P ) og også at være god til det! Derfor vil jeg gerne gøre lidt ekstra selv for at få noget ud af undervisningen (eller i hvert fald lære noget udenfor timerne ellers), så jeg kigger i øjeblikket efter en god matematikbog, der kan forklare tingene, så man ikke behøver at få det gennemgået i timerne, og bare generalt virker inspirerende.. (:

Er der nogen, der har et forslag? Anyone?

Knus (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du kunne jo starte med at opskrive titlen på din bog.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. februar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Hvis det er et gennemgående i hele klassen problem, vil jeg foreslå jer at tage det op med skolens ledelse. Det nytter jo ikke at der sidder en hel klasse der ikke får noget som helst ud af undervisningen.

I min klasse bruger vi Mat A1, 2 og 3. nogle grønne bøger. Jeg synes det er rigtig gode. De er så til STX, og jeg ved ikke helt hvad forskellen på STX og HTX er når det kommer til Mat pensum. Prøv at find de bøger der på systime's hjemmeside.


Svar #3
01. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb

Nå ja, Anxyous, det burde jeg nok have skrevet. Jeg tror den ligger på skolen, men skriver det ind i morgen..

Tak for svaret Mikkel :)
Dejligt, bøgerne er gode! Det ser oven i købet ud til, at de har lavet nogle tilsvarende bøger til HTX på deres hjemmeside.. Bare for at være helt sikker - du går også i 1.g? Så Mat A1 osv. er 1.g-niveau? Eller skal man først bestille Mat C?


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. februar 2011 af mette48

Det lyder dejlig nemt. Læreren duer ikke og bogen er kedelig, så det er ikke min skyld.

Fjols.

Man lærer kun noget af selv at arbejde med tingene. Start du forfra i bogen og brug tid på de grundlæggende emner først. Du kan ikke nøjels med at læse ordene, du skal også gennemgå sammenhængene led for led, så du er sikker på at du forstør alle sammenhænge.

Dette kræver arbejde. Arbejde, som der ikke er andre, der kan udføre for dig. Det er det man kalder ansvar for egen læring.

Når du så er kommet i gang, vil du kunne få svar på konkrete spørgsmål her og så skal der nok være nogen der vil hjælpe dig


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Nej, jeg går i 3.G og har altså haft alle bøgerne, er igang med et af de sidste kapitler i 3'eren nu.

Det er et tre-årigt A niveau forløb, så jeg tror ikke 1'eren eksklusivt dækker c -niveau, og 2'eren b-niveau, men sammenlagt dækker de hele A pensum.

Du siger jo at du har det på A niveau, så hvis du kan finde 1-2 og 3 af de tilsvarende bøger til HTX skal du vel igennem det uanset hvad.


Svar #6
01. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb

Tak, Mette, selvfølgelig er jeg et fjols. Godt du kunne se det gennem en computerskærm (: *du må gerne indsætte en smule sarkasme*

Jeg er godt klar over, at jeg selv skal arbejde, for at lære noget. Specielt når jeg ikke forstår læreren, og han næsten aldrig forklarer noget.

Naturligvis er jeg også klar over, at jeg kunne læse bogen fra ende til anden og stoppe hver gang, der er noget jeg ikke forstår, og spørge herinde.

Jeg fortrækker bare at læse en anden bog en min egen fra ende til anden. Nogen forklaringer er lettere at forstå end andre, og nogen bøger er bare bedre (og mere indspirerende) end andre. Så jeg har planer om selv at gennemgå alle de forskellige ting, men ønsker bare først at finde en bog der passer bedre til mig. Har du nogen ideer til det, er du velkommen til at komme med dem.

Du skriver "læreren duer ikke". Som sagt duer læreren faktisk ikke i dette tilfælde. Ikke til vores klasse i hvert fald. Et enkelt tilfælde, kan det sagtens passe, at det bare er en, der ikke gider at forsøge, men en hel klasse?

#2 - Du har ret.. Vi burde gå videre med det. Faktisk ventede jeg på, at vi skulle evaluere undervisningen (det burde være sket lige før jul, men flere lærer er kommet til at udskyde det :P ), men det kan godt være, at vi bare burde handle i stedet. Før der går alt for lang tid..


Svar #7
01. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb

#5 - Selvfølgelig. Har intet problem at det ikke først bliver gennemgået C-niveau, derefter B-niveau før A.. Ville bare være sikker på, at jeg ikke sprang C og B over, da bøgerne så nok ikke vil give meget mening.


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 #7Bogen er designet sådan at man kan gennemgå den kapitel for kapitel i A-niveau undervisningen, sådan forstår jeg den i hvertfald, så man får opbygget den viden der er nødvendig for at forstå det næste, og så er der også lidt variation igennem den, så man ikke gennemgår HELE rumgeometri delen i en lang køre, det er delt op i 3. dele, så man lige har noget andet ind imellem.

#4 Der står på din profil at du er 42 år. Det håber jeg virkelig ikke passer, for så er det da en direkte pinlig opførsel dét der. Jeg tillod mig også at kigge igennem de seneste indlæg du har lavet, jeg kunne umiddelbart kun se ét brugbart svar, der ikke handlede om trådstarterens inkompetence.

Undskyld mig, men hvad bilder du dig ind!?


Skriv et svar til: God matematikbog c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.