Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3x+2y=4

6x+2y=-3

får x til -3,667 og y til -1,5 hvad siger i? der står også jeg skal fortolke resultatet hvad vil det sige ?:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af mathon

         ...det er forkert


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af SuneChr

Træk øverste ligning fra nederste ligning, så y´et forsvinder.

Det er to ligninger, som hver fremstiller en linie.

Hvad kunne du forestille dig, det geometrisk kunne fortolkes som?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Duffy

Prøv at vise dine mellemregninger når jeg nu fortæller dig at løsningerne er:

x = - 7/3 og y = 11/2


Svar #4
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvis y'et forsvinder giver det jo ingen mening så står der jo bare 3x=4 og 6x=-3   

hvorfor kan man fx ikke gøre sådan (omskriver så begge er lig 2y)

2y=4-3x

2y=-3-6x

og så sætte dem lig hinanden

4-3x=-3-6x

4=-3-3x

3x=-7

x=-2,33 ?


Svar #5
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

det må jo være skæringen mellem 2 linjer vi finder?


Svar #6
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad er den nemmeste måde at lave denne opgave på? #2 siger man kan trække øvereste for nederste how? kan fint så at det godt kan lade sig gøre ved bare ikke hvordan


Svar #7
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

nåhh nu ved jeg hvorfor det første var helt galt, jeg dividerede med 2 eller 3 i ligning 1 og så passer det jo ikke længere med linging 2 right?


Brugbart svar (2)

Svar #8
02. februar 2011 af mathon

I:   3x+2y = 4
II:  6x+2y = -3                                            subtraher II fra I

    -3x = 7
     x = (-7/3)                                             som indsat i    I: 3x+2y = 4    giver

     3·(-7/3)+2y = 4
    -7 + 2y = 4
     y = (11/2)
 

   


Svar #9
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay bonus spørgsmål,

-4x+6y=-1

2x-3y=3

nu er der ikke noget jeg kan substrahere væk hvad gør jeg så?:)

får x til 0,875 nogen der kan fortælle om det er rigtig? hvis ikke hvad er det så?


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar 2011 af SuneChr

# 5    JA


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2011 af mathon

    I:   -4x + 6y = -1     ⇔  y = (2/3)x - (1/6)
    II:   2x - 3y = 3       ⇔  y  = (2/3)x - 1                               

dvs 
        ligninger for parallelle, rette linjer uden fælles punkter

                         
  konklusion:
                         der findes ingen reelle talpar (x,y), som gør begge ligninger til sande udsagn


Svar #12
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

yes det kan jeg godt se nu, men hvordan ser regnestykket ud når de er parallelle? jeg mener hvordan vidste du at de var parallelle, kunne du bare se at hældning var den samme? hvad vil resultat være hvis man regnede på de to ligninger ??

kan man ikke gøre sådan:

-4/6x+y=-1/6

y=-1/6+4/6x

og så sætte det ind i ligning 1 så giver det 0,875 ???


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. februar 2011 af Duffy

#12: Rent ævl !

Svaret står i #11. Åben øjnene.


Brugbart svar (3)

Svar #14
02. februar 2011 af mathon

    I:  -4x + 6y = -1                         I divideres med 2 og kaldes III
    II:  2x - 3y = 3

    III: -2x + 3y = -(1/2)
    II:   2x - 3y = 3                           II og III adderes

                0 = (5/2)                       hvilket er en absurditet

       
 


Svar #15
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

super mange tak, synes nok det er nemmest at gøre sådan her:

-4x+6y=-1  ->2x=3y+½

2x-3y=3 -> 2x=3y+3

sætte dem lig hinanden

3y+3=3y+½

3=½

0=2,5

men det er jo det samme tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. februar 2011 af SuneChr

# 9     2 linier i planen kan  enten

1)  skære hinanden,  eller

2)  være sammenfaldende,  eller

3)  være parallelle.

------------------

1)  koefficienterne til x og y er ikke-proportionale

2)  koefficienterne til x og y samt det konstante led er alle proportionale

3) koefficienterne til x og y er proportionale.


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.