Matematik

Rumgeometri 2

02. februar 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hej, jeg sidder med denne opgave og er gået i stå, håber der er nogle som kan hjælpe mig. JEG HAR LAVET OPGAVE 1, 2 OG 4. 

I OPGAVE 3 HAR JEG FÅET LIGNINGEN FOR PLANEN TIL AT VÆRE:  12*(x-1)+16*(y+0)-24*(z-3) = 0, MEN SÅ KAN JEG IKKE KOMME VIDERE :) Hov.. caps lock fejl. 

Opgave 5 kan jeg slet ikke finde ud af. Håbede jeg kunne få lidt hjælp. 

Opgaven:

 

Linjen m har parameterfremstillingen: (x,y,z) = (-2+5t, 2+3t, 1+2t).

1) Ligger punktet P (7/4,17/4,5/2) på m?

2) I hvilket punkt skærer m xy-planen?

3) Find en ligning for den plan alfa, som indeholder linjen m og punktet P (1,0,3).

4) Linjen n har parameterfremstillingen: (x,y,z) = (-s, -1/2 - 2s, 4+s). Beregn - hvis det findes - skæringspunktet mellem m og n.

5) Hvorledes ligger linjen m og planen (0,0,0), (3,1,0) og (1,-5,-5) i forhold til hinanden?

På forhånd tak :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af naarp1 (Slettet)

Jeg tror de mener at du skal opstille et plan ud fra de tre punkter og indtegne linjen m, så du kan se hvordan de ligger i forholdet med hinanden, hvorefter du kan udtale dig om noget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ligningen for planen i 3) som du har anført i #0 er ikke korrekt. Linien m skal være indeholdt i planen, og det er ikke tilfældet med din plan.

Find to punkter Q og R på linien m, f.eks. ved at beregne punkterne for t = 0 og t = 1 . En normalvektor til den søgte plan vil så være vektoren n = PQ×PR , og punktet P skal også være i planen.


Skriv et svar til: Rumgeometri 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.