Matematik

eksponentiel funktion

04. februar 2011 af mimi8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fosforkoncentration (målt i μg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende. 

a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentration i Kruså Sø i 2010. 

b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommentér resultatet. 

Nogle der kan hjælpe mig? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

 Start med at skrive det generelle udtryk for en eksponentiel funktion, så kan vi se på det derfra. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. februar 2011 af mathon

                                y = 230·ax        gennem (7;64)

                              I:  64 = 230·a7 ⇔ a = (64/230)1/7 = 0,832983

                              

  prognose
                              II: y = 230·0,83298312                    

             


Svar #3
04. februar 2011 af mimi8 (Slettet)

 Skal man ikke finde 2 punkter ud fra  230 i 1998 til 64 i 2005, og finde a og b? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, og det ene punkt, for x = 0, blev jo bygget ind i konstanten b = 230 .


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.