Kemi

beregning af volumen

05. februar 2011 af AnnikaZ (Slettet)

 Hej

jeg har en opgave jeg ikke helt kan finde ud af.

Opgaven lyder: Ved 0 grader celsius og 1 atm er nitrogen en gas med massefylden 0,00125g/mL.

Beregn volumen af 1 mol nitrogen ved denne temperatur. Bemærk! Massefylde=densitet.

Jeg har prøvet at bruge idealgasligningen: p=R*m*T/M*V , men kan ikke nå frem til facit som er: 22400 mL.

Er der nogen der kan hjælpe mig, tak ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af niQe

 Du skal slet ikke bruge idealgasligningen, da du ikke ændrer temperatur eller tryk.

Først finder du massen af 1 mol N2: 2gange14,01 = 28,02 g. Dernæst finder du volumen: 28,02g/(0,00125g/ml) = 22416ml (afrund passende...).

Du skal bare bruge din sunde fornuft og se på hvilke oplysninger du har og hvad du skal finde ud af. Det kan hjælpe at se på enheder...


Skriv et svar til: beregning af volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.