Matematik

firkantens areal

06. februar 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej folkens. jeg sidder lige med denne opg:

Tangenten til grafen for f(x)=kvadratrod af x i (9,f(9)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=9 en firkant. Beregn denne firkants areal.

Jeg har beregnet tangentens ligning som giver y=1/6x+3/2

Hvordan beregner jeg firkantens areal?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du kan ikke vedhæfte en tegning eller noget grafisk sådan så jeg kan se den. Vil gerne hjælpe dig, men det kan nogle gange være lidt svært af forestille sig tingene hvis ikke man har en tegning :P


Svar #2
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

Jeg har ikke engang selv tegnet grafen :/


Svar #3
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

er der mulighed for at du kan hjælpe mig alligevel? (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Jeg kan da prøve:) Men der gives ingen garantier :P


Svar #5
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

det er bare i orden (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Okay tror du grafen kan se nogenlunde sådan ud her??? Har prøvet at tegne den i GeoGebra :D


Svar #7
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

hvor er din fil henne? (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Den kommer her:P

Vedhæftet fil:Studieportalen.docx

Svar #9
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

synes den ser meget rigtig ud (: hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Hehe ja altså så vidt jeg har forstået så skal der ligge en firkant mellem akserne, tangenten og linjen right??


Svar #11
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

så langt er jeg også med (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Spørgsmålet er lidt hvor henne din lærer havde tænkt sig den firkant skal ligge... Ellers så tag tegningen med til din lærer og bed ham/hende om at forklare hvor henne den der firkant skal ligge fordi jeg bliver lidt i tvivl nu om hvor helt præcist den skal ligge. Beklager :(


Svar #13
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

tak (: tror at den stopper ved 9.


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Selv tak:) Ja men så er det mere hvor langt ned den gør og hvor langt op??


Skriv et svar til: firkantens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.