Kemi

beregn

06. februar 2011 af yanger (Slettet)

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger:
a) 0,1 M HCl
b) 0,001 M Ba(OH)2
 

jeg kan ikke finde ud af dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

 kender du noget med styrkekonstant ?..


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

a ) Da HCl er en stærk syre omdannes alt sammen til H3O+ 

så [H3O+] = c(HCl) hvor c(HCl) er den formelle koncentration.

Så sætter du bare det ind i definitionen af pH. 

pOH = 14 - pH

når du har pOH kan du nemt udregne [OH- ] ved at isolere det i definitionen af pOH.

b) for hver Ba(OH)2 får du to OH-, så 

[OH] = 2c(Ba(OH)2).

så gør du bare det samme som før, bare i omvendt rækkefølge.


Skriv et svar til: beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.