Matematik

funktion

06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

Hej folkens.

Er der nogle der kan hjælpe mig i gang?

Funktionen er p(x)=ax^^2+bx+c.

beregn x-værdien for hvilken graf for p har en vandret tangent. Hvorfra kendes denne værdi?

bestem en ligningfor tangenten i punktet. i ligningen indgår en brøk, hvor kendes denne fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Du kan enten bruge formlen for toppunktet af en parabel eller du kan bruge at p'(x) = 0 for den værdi af x, hvor der er vandret tangent.


Svar #2
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

okay, tak. så findes x-koordinaten ved formlen x=-b/2a og y=-d/4a hva så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

Tangenten er vandret, hvilket betyder at ligningen er af formen y=konstant.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.