Matematik

Hjæææælp HURTIGT!!

06. februar 2011 af tarzanogmini (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej Jeg har et spørgsmål angående matematik.
Sådan lyder opgaven..

Peters mor fik stjålet sin 5 års gamle cykel. Hun fik udbetalt 1180kr i erstatning.

Hvilken genanskaffelsespris regnede forsikringsselskabet med?

Procent af genanskaffelsespris: For 5 år = 59% 

Hurtigt svar ønskes :) 

Tak på forhånd
mvh. Karina


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af mathon

              Procent af genanskaffelsespris = (1180 kr)/0,59


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2011 af Morsby (Slettet)

Hun får 1180 kr. i erstatning. Det svarer til 59% af genanskaffelsesprisen (idet cyklen er 5 år gammel).

Altså:

x · 0,59 = 1180    , hvor x er genanskaffelsesprisen. Så er det bare at løse ligningen for x.

Skulle jeg da mene.


Svar #3
06. februar 2011 af tarzanogmini (Slettet)

 Tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Her er en metode, der er overskuelig og altid virker:

59% = 1180

1% = 1180 / 59

100% = 100 * 1180 / 59


Skriv et svar til: Hjæææælp HURTIGT!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.