Matematik

Hjæææælp HURTIGT!!

06. februar 2011 af tarzanogmini (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej jeg har endnu et spørgsmål:
 

1) Hvis jeg har målt noget til 7 cm og målestoksforholdet er 1:50.000 hvor mange km er det så?

2) Peter kører strækningen på 5 ¹/ ² minut
Hvad er hans gennemsnitsfart?
 

Tak på forhånd
Mvh. Karina


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af SuneChr

1)     1 : 50 000   betyder, at det virkelige terræn gengives med 50 000 gange så lidt.

7 cm på landkortet svarer så til 7 cm * 50 000 = 350 000 cm = 3,5 km i virkeligheden.

2)       På 5½ min køres 3,5 km.

På 1 min. køres  3,5 / 5,5  km/min     Vil du ha' det som km pr. time ganger du med 60  ( 1 time = 60 min)


Svar #2
06. februar 2011 af tarzanogmini (Slettet)

 Hvordan beregner man gennemsnitsfarten? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af SuneChr

Da du ikke har nogen mellemtider på kørslen, er gennemsnitsfarten      3,5 * 60 / 5,5      km / t


Skriv et svar til: Hjæææælp HURTIGT!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.