Fysik

bestem højden af en blydel

07. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har blevet stillet denne opgave jeg slet ikke fatter:

Et lod har tværsnitsarealet 6,0 cm^2, og er 8,0 cm højt. Loddets masse er 300 g, og loddet består nederst af aluminium og øverst af bly.

Bestem højden af blydelen.

Nogen der ved hvordan jeg kan løse den her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kende densiteterne ρAl og ρPb af aluminium og bly. Loddet er sammensat af to homogene cylindre med samme tværsnit, lavet af hvert af metallerne. Kald højden af blydelen x; højden af blydelen er da 8cm -x . Da fås

mlod = A·x·ρPb + A·(8cm -x)·ρAl = 300 g ,

hvor A = 6,0cm2 .

Isoler x af ligningen.


Skriv et svar til: bestem højden af en blydel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.