Matematik

Mf, rumfang, overflader

13. februar 2011 af Sesse89 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

6b): Omsæt følgende rumfangsmål:

2,34 m3 = dl

52 l = cm3

4,6 dm3 = cl

6c): Beregn det manglende tal

Udfyld tomme felter                           Rumfang                 Masse                 Massefylde
Kartoffelmel                                        1000 g                                                  0,70 g/cm3
Havregryn                                            1833 cm3                 550 g
Rasp                                                                                       250 g                 0,43 g/cm3
Rumfang                                               0,9 dm3                                             0,90 g/cm3
 

Nogen der kan hjælpe med en formel løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1m3 = (10dm)3 = 1000dm3 = 1000L = 1000·10dL

1L = 1dm3 = (10cm)3 = 1000cm3

1dm3 = 1L = 100cL

Benyt endelig, at massefylde ρ = m/V , hvor m er massen og V er rumfanget. Isoler den ubekendte størrelse i hvert tilfælde.


Svar #2
13. februar 2011 af Sesse89 (Slettet)

Vil denne her :

4,6 dm3 = cl

Så blive til 4600cl eller?

Jeg må være ærlig og sige at efter 3 år uden skole har jeg glemt alt.

Og forstår intet ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. 1dm3 = 1L = 100cL , så 4,6dm3 er 4,6·100cL = 460cL


Svar #4
13. februar 2011 af Sesse89 (Slettet)

Ah okay :) Tak!

Hvordan omregner jeg det så når det er i gram?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må specifiecere, hvad der skal omregnes til hvad.


Svar #6
13. februar 2011 af Sesse89 (Slettet)

Udfyld tomme felter                             Rumfang                     Masse                     Massefylde
Kartoffelmel                                          1000 g                                                           0,70 g/cm3
Havregryn                                              1833 cm3                    550 g
Rasp                                                                                            250 g                        0,43 g/cm3
Rumfang                                               0,9 dm3                                                         0,90 g/cm3
 

Omregningen af gram til massefylde og rumfang.

Skal nok have skåret det ud pap for at forstå det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen, jeg skrev i #1

ρ = m/V

Isoler den størrelse, der ikke kendes.

Hvis f.eks. rumfanget V og massefylden ρ er kendt, findes massen

m = ρV


Skriv et svar til: Mf, rumfang, overflader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.