Matematik

Ligninger - potens

15. februar 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3*2 opløftet(x+4) = 128

Jeg får resultatet til at give 2,22 men lommeregner siger noget med 1,4...

Hvordan skal den løses korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af mathon

                     2x+4 = (128/3)

                     ln(2)·(x+4) = ln(128/3)

                     x+4 = ln(128/3)/ln(2)

                     x = ln(128/3)/ln(2)  -  4


Svar #2
15. februar 2011 af gym99 (Slettet)

Mathon, men hvorfor dividerer du 128 med 3? Det kan jeg ikke helt se hvorfor, men den ser rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2011 af mathon

                   ...ellers kan du jo ikke isolere x


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

3·2x+4 = 128 ⇒ 2x+4 = 128/3 ⇒ 2x·24 = 128/3 ⇒ 2x = 8/3 ⇒ x = ln(8/3) / ln(2) ≈ 1,415


Skriv et svar til: Ligninger - potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.