Fysik

Gassers Densitet 2 ubenkendte??

15. februar 2011 af Madzvj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens.

Jeg har fået udleveret en såkaldt selvrettende fysik opgave.

Jeg har svaret på alle spørgsmålene undtagen det sidste hvor jeg har siddet fast i en uges tid og har ikke kunne få hjælp nogle steder fra... Håber der er nogle her der kan hjælpe.

Opgave lyder følgende:
Hvis 0,08 mol af en gas ved 300K, anbragt i et cirkulært rør med en diameter på 0,2m og en højde på 2m udøver et tryk på 25 Pa på den nederste flade, hvad er så dens densitet? (Pi kan sættes til 3,1416)

Jeg kan simpelthen ikke finde frem til hvordan man skal komme frem til massen udfra kun disse informationer..

Håber nogle kan hjælpe.

Hilsen Mads.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2011 af mathon

                  p = h·d·g

                  d = p/(h·g)

                  d = (25 N/m2) / ((2 m)·(9,82 m/s2))  = (25/(2·9,82)) · (kg·m/s2)·(s2/m4)  = 1,27291 kg/m3 =
                                                                                                                                           1,27291 g/L


Svar #2
16. februar 2011 af Madzvj (Slettet)

Men det er jo reglen for beregnelse af en væske, vi skal bruge for en gas her?


Skriv et svar til: Gassers Densitet 2 ubenkendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.