Kemi

beregning af pKb vha ækvivalentskurve

17. februar 2011 af ramuk (Slettet)

Hejsa

Hvordan kan man beregne pKb vha ækvivalentskurve?

følgende ligning skal bruges går jeg ud fra pH = pKs + ln(n(b)/n(s)) , men hvordan finder jeg n(b) og n(s) ??? : Z


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af TheVisitor (Slettet)

Hvilket stof er det du skal udregne den aktuelle koncentration af? pKs mener jeg du finder i halvtitreringspunktet :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2011 af TBJNielsen (Slettet)

 pH = pKs + ln(n(b)/n(s))

Ud fra din ligning kan du jo se at

pH=pKs, når n(b)=n(s), da ln(1)=0

Desuden gælder at pKs+pKb=14


Skriv et svar til: beregning af pKb vha ækvivalentskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.