Matematik

Vis GROMK skærer TG og VG i minima?

22. februar 2011 af Sheldorin (Slettet)

Hejsa med jer,

Jeg ville gerne kunne vise med matematik at GROMK (grænseomkostningerne) skærer TG (Totale gennemsnitsomkostninger) og VG (Variable gennemsnitsomkostninger) i deres minima. Jeg kan godt forklare det med ord, men jeg ville gerne have sat lidt matematik på det hvis det er muligt ;)

Jeg håber meget på jeres hjælp, for nu har jeg tænkt og tænkt og tænkt og stadig ikke kommet frem med noget brugbart.

Venligst

Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2011 af Walras

Det er ikke så svært. Virksomhedens profitfunktion er givet ved

π(y)=R(y)-C(y), hvor R er det samlede revenue, C er de samlede omkostninger, og y er antallet af producerede og solgte enheder. Førsteordensbetingelsen er da

π'(y)=R'(y)-C'(y)=GROMS-GROMK=0

og det følger da, at

GROMS=GROMK.


Svar #2
22. februar 2011 af Sheldorin (Slettet)

Jeg kan ikke helt følge at det du viser skulle vise at GROMK skærer TG og VG i deres minimumspunkt? Kan du uddybe?

//Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2011 af Walras

Det var da vist endda det forkerte bevis. Det er det der med at læse, hvad man tror, der står og ikke, hvad der står. Sorry. Jeg vender lige tilbage med lidt tanker angående det, du egentlig spørger om i aften, for jeg har ikke tid nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2011 af Walras

Du kan faktisk også bare kigge i dette link under Marginal Cost Curves, der er et bevis, som ikke skulle være alt for svært at forstå.


Skriv et svar til: Vis GROMK skærer TG og VG i minima?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.