Fysik

Mekanisk Energi

24. februar 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil der vejer 750 kg, køre 72 km/h den bremses nu (af bremse, luftmodstand og vejfriktion) bremsearbejdet er 150 kj, hvor hurtigt køre bilen efter nedbremsningen?

Hvordan regner jeg den opgave? er lidt skiftet gym, og på mit gamle gym havde vi ikke fysik, så er lidt bagefter :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn bilens kinetiske energi før opbremsningen. Fratræk bremsearbejdet og beregn den hastighed, der svarer til den nye kinetiske energi.


Svar #2
24. februar 2011 af MrEr (Slettet)

okay, det med beregene den kinetiske energi er jeg med på, men hvordan trækker jeg bremsearbejdet fra?
men efter det, trækker jeg bare bremsearbejdet fra den kinetiske energi, også burde jeg have facit?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. februar 2011 af mathon

             Efør = (1/2)·m·vfør2 = (1/2)·(750 kg)·(20 m/s)2 = 150 kJ

             Eefter = (150 - 150) kJ = 0 = (1/2)·m·vefter2

             vefter = 0

            


Svar #4
24. februar 2011 af MrEr (Slettet)

Tusind tak for svaret, nu forstår jeg det hele !


Skriv et svar til: Mekanisk Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.