Matematik

omregning til grader?

26. februar 2011 af MissMica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Cos(A) = 0,20

Cos(A) = 0,30

Hvordan regner man resultatet om til grader?(evt. på en lommeregner?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon


lommeregner
                            vinkelmål  →  DEGREE

                            cos-1(0,20)


Svar #2
26. februar 2011 af MissMica (Slettet)

hmm, jeg tror jeg har regnet forkert så, fordi resultaterne ikke passer sammen med det, jeg havde forventet. Jeg skulle egentlig gerne ende med at bevise, at den ene af vinklerne er 90º

først finder jeg lændgen af de forskellige sider:

c = √(1-(-1)2 + √(5-1)2 = √22 + √42 = 4,47

a = √(5-1)2 + √(0-11)2 = √16 + 121 = 11,7

b = √(0-11)2 + √1-(-1)2 = √121 + 4 = 11,2

Så sætter jeg dem ind i formlen for cosinus for at finde vinklerne:

Cos(A) = (11,22 + 4,472 - 11,72) / (2 * 11,2  * 4,47) = 0,20

Cos(B) = (11,72 + 4,472 - 11,22) / (2 * 11,7 * 4,47) = 0,30

C = 180º - A - B

Et eller andet sted er der gået noget galt. Jeg kan ikke helt finde ud af hvor det er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af mathon

du skal bruge cos-relationen på vinkelform

                           A = cos-1((b2 + c2 - a2)/(2bc))

                           B = cos-1((a2 + c2 - b2)/(2ac))

                           C = cos-1((a2 + b2 - c2)/(2ab))


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af SuneChr

# 0  og  # 1 :  Det kan jo være meget bekvemt med en lommeregner, men det er nu også rart at vide, hvordan dén engang fik at vide, hvordan omregningen skulle foretages !

Fra grader til radianer:          radianer  =  grader * π / 180

Fra radianer til grader:          grader  =  radianer * 180 / π


Skriv et svar til: omregning til grader?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.