Kemi

Hvad en buffer er mest bestandig overfor? Sure eller basiske belastninger?

27. februar 2011 af Aganini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en buffer med en pH= 3.8.

Den består af mælkesyre og natriumlaktat. Hvordan ved jeg om den er bedst overfor et surt eller basisk indgreb?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

   pKs(mælkesyre) = 3,86

           nb/ns = 10pH-pKs = 103,8-3,86 = 0,87

           bufferen indeholder altså mindre natriumlaktat end mælkesyre, hvorfor den bedst "modstår" et
           basisk indgreb.
 


Svar #2
27. februar 2011 af Aganini (Slettet)

Hvordan giver 10^3,8-3,86 = 0,87?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af mathon

tast nu rigtigt!!!

                                 10^(3,8-3,86        ;-)


Skriv et svar til: Hvad en buffer er mest bestandig overfor? Sure eller basiske belastninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.