Matematik

Hvor højt når kuglen?

27. februar 2011 af anja00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgivet følgende stedfunktion:

s(t) = ½ * g * t2 + v0 * t + s0

hvor g = 9,82 m/s2 , v0 = begyndelseshastighed , s0 = begyndelsesstedet.

En kugle skydes fra en kanon i en vinkel på 45ο med en begyndelseshastighed på 20 m/s

Hvor højt når kuglen, hvis s0 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

s(t) = ½ * g * t2 + v0 * t + s  hvor s0=0

s(t) = ½ * g * t2 + v0 * t

find s'(t) og sæt den =0

isoler t, så har du toppunktet

indsæt de oplyste konstanter


Svar #3
27. februar 2011 af anja00 (Slettet)

Når jeg isolerer t, får jeg et negativt resultat. Det kan vel ikke være rigtigt?

Jeg får s'(t) = g * t + v0

Jeg isolerer t = - v0/g

Jeg indsætter t = -20/9,82

t = - 2,03


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

g er modsat rettet v0, idet v0 må forventes at gå opad da det er et kast, medens g går nedad.

Der burde have stået g=-9,82 (spørg fysiklæreren)

Indsæt t=2,03 i s(t) så får du sikkert et positivt resultat.


Skriv et svar til: Hvor højt når kuglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.