Matematik

Logaritmeopgave: L = k – 20 * log r

27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please, hjælp mig med denne opgave!

Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved:


L = k – 20 * log r
 

Opgaven lyder:

I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k’s plads i ligningen.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 52,9 = k - 20log(4) => k = ...


Svar #2
27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

#1
 

dvs. den derefter hedder: k = 52,9 + 40log2 =... ?

Hvilken regel skal jeg bruge for at regne det ud? ^


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 din lommeregner.


Svar #4
27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

#3

Tusind tak.

Hvad så hvis jeg skal bestemme r hvis lydniveauet er 51 dB?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 51 = k - 20log(r)  

log(r) = (51-k)/20 => r = 10^(51-k)/20

indsæt selv dit kendte k fra før.


Svar #6
27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

#5

Kan det passe at det giver 5.74077e-16?

For det ser lidt mystisk ud for mig.

Mit kendte k fra før er 64,94 ved at indtaste 52,9 + 40log2 = 64,94 på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 Jeg får 0,20


Svar #8
27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

#7

 Mine udregninger ser sådan her ud:

52,9 = k – 20 * log4
52,9 + 40log2 = 64,94
k = 64,94

L = k – 20 * log r


51 = 64,94 - 20 * logr
logr = (51-64,94)/20
r = 10^(51-64,94)/20
r = 5,74077e-16

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 64,94 - 20*log(0,20)  = 50,96 ≈ 51  

Hvis du bruger et engelsk program skal du passe på med log, fordi det der er underforstået at log er den naturligelogaritme funktion, og ikke 10-tals logaritmefunktionen.


Svar #10
27. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

#9
 

Ja okay, det var TI-interactive jeg brugte.

Dvs. at afstanden 0,20 er 2 meter?


Skriv et svar til: Logaritmeopgave: L = k – 20 * log r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.