Matematik

differentiabel funktion

01. marts 2011 af louisetb (Slettet)

En genstand slippes i en højde af 100 meter over jorden, hvorefter den falder lodret nedad. Efter t sekunders fald befinder genstanden sig i højden f(t) målt i meter over jorden, hvor:

f(t) = 139,2 – 19,6t – 39,2 * 0,607 t

a) Jeg bestemmer, hvornår genstanden rammer jorden:
 

Nogle der kan forklare, hvordan jeg gør det? Jeg tænker noget med: f(0) = 139,2 – 19,6 * t * 0,607 t men vider derfra er jeg helt blank!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ikke noget med f(0). Løs ligningen f(t) = 0 . Bestem det tidspunkt t, hvor højden f(t) er lig med 0 .


Svar #2
02. marts 2011 af louisetb (Slettet)

Jeg tror ikke, jeg forstår det. Ka du opstille noget af ligningen for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af mathon

 

                       f(t) = 0 = 139,2–19,6t – 39,2·0,607t

                       solve(139,2–19,6*t–39,2·0,607^t=0,t)


Skriv et svar til: differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.