Matematik

Reducer og ligninger

02. marts 2011 af Aisha93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆÆÆÆLP FOLKENS!

er virkelig dårlig til ligninger og reducer. Håber i kan hjælper mig med de 2 opgaver :)

Løs ved beregning ligningen

a) 3x-2(5-x)=x+4(2x-3)

Reducer følgende udtryk

b) (7-x)(7+x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af hanus01 (Slettet)

a) 3x-2(5-x)=x+4(2x-3)

x'erne over på den ene side af lighedtegnet og husk at gange ind i parenteserne.

3x-10+2x=x+8x-12

  -10+12=8x+x-3x-2x

            2=4x

         2/4=4x/4

         0,5=x

B) (7-x)(7+x)

de skal igen ganges med hinanden. Altså sådan her:

7*7=49,             7*(+x)= 7x,            -x*7= -7x             -x*(+x)= -x2 (x i anden)

49+7x-7x-x2

= 49-x2


Svar #2
02. marts 2011 af Aisha93 (Slettet)

Mange taak skal du ha' :)


Skriv et svar til: Reducer og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.