Matematik

Stamfunktioner til funktionen f(x)=3x^2-12,

04. marts 2011 af bananer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave

Find stamfunktioner til funktionen f(x)=3x^2-12 , hvis grafer har linjen med ligningen med y=-1 som tangent

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

            F(x) = x3 - 12x + k

            F '(xo) = f(xo) = 3xo2-12 = 0                                  da tangentligningen er    y = 0·x - 1

            3xo2-12 = 0

            xo2- 4 = 0

            xo = ±2

k-værdierne bestemmes derfor
af
                            F(xo) = yo =  xo3 - 12xo +      
                  og  
                            (xo,yo) = (-2,-1)  eller   (xo,yo) = (2,-1)                    


Skriv et svar til: Stamfunktioner til funktionen f(x)=3x^2-12,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.