Matematik

Andengradfuntion, rødder?

04. marts 2011 af 1949 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en andengradsfunktion, som jeg skal finde rødderne på.

f(x)=0,25^2-x-3

Jeg har fået x=*kvadratrod*3/0,5

Eller 1,73/0,5

Men ved ikke lige hvordan jeg skal gøre for at få det i hele tal(brøk)?


Svar #1
04. marts 2011 af 1949 (Slettet)

 Har fundet ud af det.. 1,46 fik jeg..


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2011 af mathon

                     ...roden er forkert beregnet...

 .

   mener du ikke
                                 f(x) = 0,25x2 - x - 3  ?


Svar #3
04. marts 2011 af 1949 (Slettet)

 jo


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2011 af mathon

                                            0,25x2 + (-1)x + (-3) = 0

   a = 0,25
   b = (-1)
   c = (-3)

   d = (-1)2 - 4·0,25·(-3) = 1 + 3 = 4
   √(d) = √(4) = 2

                                            x = (-(-1) ± 2)/(2·0,25) = (1 ± 2)/0,5 = 2 ± 4

                                            x = -2    v    x = 6


Svar #5
07. marts 2011 af 1949 (Slettet)

 Tak skal du have.


Skriv et svar til: Andengradfuntion, rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.