Matematik

Funktioner

06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omkostningerne , K mil. kr. ved at bygge en skyskraber med x etager påstås ved et byggeri at være

K=450+0,5x(x+1)

Hvad koster det at bygge 10 etager ?

Hvor mange etager kan man bygge for 756 mil. kr. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af Walras

1) Sæt x=10 og løs for K.

2) Sæt K=756 og løs for x.


Svar #2
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki... tak... Så 1 = 505 mil . og 2. = 811 etager ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af Walras

1) Korrekt.

2) Nej, det kan du måske også godt tænke dig til er lidt højt. Prøv at skrive dine beregninger.


Svar #4
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ja okay... :-)  ups 756 mil. kr / 50,5 mil. = 14 , 97 etager ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2011 af Walras

#4

Nej.

756=450+0.5x(x+1)

Find nu x.


Svar #6
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

23, 88 etager ?


Svar #7
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Forstår bare ik  hvis det koster 505 mil. kr. og bygge en skyskraber med 10 etager , altså 50,5 mil. pr. etage. 

Så burde man da vel bare dividere det beløb de nu har , med 50,5 mil. kr. for at få etager for det nye beløb


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2011 af Walras

756=450+0.5x(x+1) <=>

306=0.5x(x+1) <=>

612=x^2+x <=>

x^2+x-612=0

som løses som en normal andengradsligning

d=1^2-4*1*(-612)=2449

x=(-1±√(2449))/(2*1)=-1/2±√(2449)/2

hvilket svarer til, at den har løsningerne

(x=-25.24) og x=24.24,

hvorfor der altså kan bygges lige godt 24 etager for 765 mil. kr.

#7 Nej, du kan ikke blot antage, at prisen pr. etage følger en lineær forskrift. Det gør den jo ikke, det har du jo direkte en funktion, som du kan se af.


Svar #9
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki.. tak for hjælpen ...


Svar #10
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

306=0.5x(x+1) <=>

612=x^2+x <=>

I det her punkt hvor du skriver den om. , skal man dividere 0,5 når man flytter den over på den anden side, troede bare man skulle trække den fra


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2011 af Walras

Nej, der skal du dividere (eller gange med 2, som jeg plejer at sige, idet det svarer til at dividerer med en halv).


Svar #12
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki tak...


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2013 af Sigah (Slettet)

306=0.5x(x+1) <=>

612=x^2+x <=>

hvorfor skal man dividere med 0.5(eller gange med 2) når man rykker den over?

Kommer den ikke bare til at hedde 306-0,5=x(x+1) ?

Er det pga. det usynlige gangetegn mellem 0.5 og x?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2013 af Walras

#13 Du siger det jo selv. Et usynligt gangetegn...


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.