Kemi

beregne: aktuelle koncentration

06. marts 2011 af jayz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg har fået en opgave der lyder: Hvad er [H3O+] i en opløsning med pH = 4,7
[ ] dette betyder den aktuelle koncentration, ikke sandt? Så kan jeg simpelthen ikke komme videre, skal man ikke vide nogle andre oplysninger først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Ja, det er den aktuelle koncentration. Du skal bare bruge definitionen af pH.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af mathon

                                 pH = -log([H3O+])

                                 log([H3O+]) = -pH

                                 [H3O+] = 10-pH


Svar #3
07. marts 2011 af jayz (Slettet)

hmm. betyder det [H3O+] = 10-4,7  ?


Svar #4
07. marts 2011 af jayz (Slettet)

= 0,000019953 ? Hvad er enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af mathon

                               [H3O+] = 10-pH M ≈ 2,0·10-5 M


Svar #6
07. marts 2011 af jayz (Slettet)

hmm. Jeg havde håbet på nogle ord. Men kan mærke at du er en klog professor, der vil have jeg skal kunne regne det ud..:) jeg er stadig ikke helt med. Skal jeg ikke bruge de 4,7 til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af mathon

#5

                               [H3O+] = 10-pH M = 10-4,7 M  ≈ 2,0·10-5 M


Svar #8
09. marts 2011 af jayz (Slettet)

NU forstår jeg det!!! Hold da fast.

Thanks mate! :)


Skriv et svar til: beregne: aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.