Matematik

eksponentiel udvikling

06. marts 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej! er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne opg; 

graferne for de eksponentielle udviklinger:

f(x)=6·0,65x og f(x)= 1,5·1,75x

skærer hinanden i 1.kvadrant. Bestem koordinaterne til dette skæringspunkt med 4 decimaler. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af andershorsted (Slettet)

Du skal sætte de to funktionsudtryk lig hinanden

6*0.65x = 1.5*1.75x

og så isolere x. Et lille hint... Start med at dividere med 1.5 og 0.65x på begge sider, så får du

(1.75/0.65)x = 4

Prøv selv herfra


Svar #2
06. marts 2011 af saadian (Slettet)

 Ok, tror godt jeg ved hvordan jeg skal nu 1000 tak!


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.