Matematik

areal af funtion

06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg areal af figuren som er skraveret?

http://img16.imageshack.us/i/38362889.jpg/

Jeg skal bruge udregninger og kan ikke nøjedes med at bruge Graph

Ifølge Graph er arealet 933.

Den blås funktion er -0.014285714*x^2+0*x+70
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

070f(x)dx, hvor f(x) har den øverste kurve som graf


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2011 af peter lind

Ser lige at den nedre grænse er forkert. Det skal være ca. 38. jeg kan ikke læse din figur nøjagtig.


Svar #3
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre?

PS. Figuren har 3 punkter i; (x = 36.7   y = 0) og (x = 36.7 y = 50.6) og (x = 70 y = 0)


Svar #4
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

så vidt jeg kan se i graph


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2011 af peter lind

Så skal den nedre grænse være 36,7


Svar #6
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Der hvor den lyserøde streg skærer x-aksen er i 36.7.

Men hvad skal jeg så gøre nu?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2011 af peter lind

Så er arealet ∫36,770f(x)dx


Svar #8
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hvordan indtaster man det på lommeregner?

Hvad giver det? Hvordan ved du det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2011 af peter lind

Jeg kender ikke din lommeregner, så det kan jeg ikke svare på.

Forklaringen for hvorfor formlen gælder må stå i din lærebog.


Svar #10
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Jeg har en TI 89 og en TI-30x


Svar #11
06. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Men hvad får du den til?


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. marts 2011 af AskTheAfghan

   f(x)   =   -0.014285714x2 + 0*x + 70    =    -0.014285714x2 + 70

          solve( f(x) = 0,x )| x > 0                Svar: x = 70

    070f(x) dx   =   3266.67

Sådan gør du, når du bruger TI-89 Titanium;

   Tryk på "F3"-knappen    ->    Vælg nummer 2, "Integrate"    ->    Så skriver du her ned;

                       ∫(-0.014285714x^2 + 70,x,0,70)                  (Bemærk, punktum og komma er ikke det samme!)

     -> Tryk på "ENTER"-knappen. That's all! :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

∫(-0.014285714*x^2+70,36.7,70,x) Enter
 

Præcis, som jeg sagde i starten. 

Giver ca. 933


Svar #14
07. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Tak 12, det var lige den forklaring jeg manglede! det var mere simpelt end jeg troede.


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

PAS PÅ!

I # 12 integreres der fra 0 til 70. Det giver 3267

Det areal, du skal beregne går fra 36,7 til 12 og giver de 933 du nævnte tidligere.

Prøv at læse #13 een gang til -


Svar #16
07. marts 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Ja, jeg har godt set det, men hans forklaring kunne bruges :-)


Skriv et svar til: areal af funtion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.