Fysik

Arkimedes lov (næste step)

08. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har arbejdet med akrimedes lov et stykke tid. jeg kunne godt tænke mig at tage et step mere: hvordan man beregner hvor højt en båd vil lægge i vandet. jeg ved ikke om det jeg har fundet ud af er rigtigt men jeg har fået af vide at:

Massen af legemet = massen af det fortrænge vand

ved ikke om det er rigtigt men ville bare høre om der var nogle kloge hoveder der vidste hvordan man gjorde


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af peter lind

Til det skal du finde frem til hvor meget vand den fortrænger for en givet dybde d. Denne funktion f(d) er afhængig af bådens form og normalt ret kompliceret. Hvis man kender bådens form kan f(d) findes; men det kræver normalt noget matematik, du ikke har haft.  Kaldes massen af båden m gælder m = ρf(d), hvor ρ er vandets massefylde. Den ligning må man så løse.


Svar #2
08. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

okay lyder spænende ville det være nemmere at regne ligningen ud vis det var en kasse ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af peter lind

Meget nemmere. Du har da vist også fået svar på hvordan det gøres.


Svar #4
08. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 okay så det jeg har skrevet med:

Massen af legemet = massen af den fortrænge vand

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #6
09. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 Fedt tak du har været en stor hjælp af en eller anden grund er det er ikke så mange der vil har svaret på et indlæg med dette spørgsmål. oprettede et for n noget tid siden men fik ikke noget svar.

Mange tak : · D


Skriv et svar til: Arkimedes lov (næste step)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.