Matematik
Uden hjælpemidler
12. maj 2005 af
Sampairo (Slettet)
Jeg er ved at forberede mig til matematik i morgen, men har svært ved følgende opgaver:
1) løs ligningen log(x+1)+log(x-2)=1
2)En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-4x+2
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A(1,-1)
3) tallet (6*(10^-2)*(2^3)*(5^3))/(3*(10^-4)) kan skrives på formen b*10^a, hvor b tilhøre [1;10[.
Jeg håber at i kan hjælpe mig...da jeg er meget i tvivl.
1) løs ligningen log(x+1)+log(x-2)=1
2)En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-4x+2
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A(1,-1)
3) tallet (6*(10^-2)*(2^3)*(5^3))/(3*(10^-4)) kan skrives på formen b*10^a, hvor b tilhøre [1;10[.
Jeg håber at i kan hjælpe mig...da jeg er meget i tvivl.
Svar #1
12. maj 2005 af frodo (Slettet)
1)anvend logaritmeregnereglerne:
loga + logb = logab
2) y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
3) 2*10^5
loga + logb = logab
2) y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
3) 2*10^5
Svar #2
12. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
1)
Brug dine logaritmeregler, i dette tilfælde
log(a)+log(b)=log(a*b)
Dvs.
log(x+1)+log(x-2)=1
<=>
log((x+1)*(x-2)=1
<=>
log(x^2-x-2)=1
<=>
10^log(x^2-x-2)=10^1
<=>
x^2-x-2=10
og løs så andengradsligningen.
3)
(6*(10^-2)*(2^3)*(5^3))/(3*(10^-4))
=
(6*(10^-2)*(10^3))/(3*(10^-4)
=
(6*10^1)/(3*10^-4)
=
2*10^5
Brug dine logaritmeregler, i dette tilfælde
log(a)+log(b)=log(a*b)
Dvs.
log(x+1)+log(x-2)=1
<=>
log((x+1)*(x-2)=1
<=>
log(x^2-x-2)=1
<=>
10^log(x^2-x-2)=10^1
<=>
x^2-x-2=10
og løs så andengradsligningen.
3)
(6*(10^-2)*(2^3)*(5^3))/(3*(10^-4))
=
(6*(10^-2)*(10^3))/(3*(10^-4)
=
(6*10^1)/(3*10^-4)
=
2*10^5
Svar #3
12. maj 2005 af Sampairo (Slettet)
Jeg kan godt følge 1) og 3), men hvordan skal jeg gribe nr. 2 an?
Jeg har prøvet at indsætte i ligningen, men når jeg tjekker på grafregneren, så er det helt forkert.
Jeg har prøvet at indsætte i ligningen, men når jeg tjekker på grafregneren, så er det helt forkert.
Skriv et svar til: Uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
