Fysik

hvor stor kraft skal det til at stangen vælter

11. marts 2011 af kajessen (Slettet)

min ven og jeg er ved lave et projekt, vi vil lave en stripper stang med en rund kasse forneden der skal holde den oppe. 

vi vil gerne vide hvor stor kraft der skal til vælte den

her nogle informationer 

stangen er : højde 250 cm - 30 kg - radius 2 cm

kassen : radius 60 cm- højde 15 cm - 80 kg 

stangen vil blive placeret i midten af den  cyllinder formede kasse

Vedhæftet fil: stang2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af mette48 (Slettet)

a)  Stangens tyngdepunkt ligger 125 cm over gulvet og 60 cm vandret ude fra det punkt kassen vil vippe over. Kraften er 30*g lodret

b)  cylinderens tyngdepunkt ligger 7,5 cm over gulvet og 60 cm fra "vippepunktet" kraften er 80*g lodret

c)  Kraftens angrebspunkt ligger 265 cm over gulvet. Kraften er vandret

Momenterne afhænger af stangens vinkel v med vandret

a)  afstand fra vippepunkt til tyngdepunkt  aa= √602+1252

vandret afstand er aa*cos(90-v)

momentet ma=aa*30*g

Udregn på tilsvarende vis de to andre momenter

ma+mb=mc når stangen vælter


Svar #2
11. marts 2011 af kajessen (Slettet)

 tak for hjælpen hvad får man så svaret ud i joule? og hvad er svaret tror ikke mine beregninger er helt rigtige :D


Skriv et svar til: hvor stor kraft skal det til at stangen vælter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.