Matematik

Funktioner

11. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)x´2+3x-4

a. Bestem forskriften for den tangent der tangere f(x) i punktet P. ( 1,0 )

b. Bestem f´(x)

c. Hvornår er f´= 0 ?

d. Sammenlign med toppunktformen og kommenter.

hmm.. hvordan griber jeg den her opgave an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a. Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Svar #2
11. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener.. Toppunkten for parablen er vel -2,-6 og den går igennem 1,0

Forskriften for tangenten er skær den ikke i det punkt... eller ligger op af ?


Svar #3
11. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

-skær


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Det drejer sig om tangenten, der rører grafen for f(x) i punktet P(1,0) . Her er x0 = 1 . Beregn f'(1) og f(1) og indsæt i ligningen for tangenten.

f(x) = (x-1)(x+4) .

Toppunktet ligger ikke i (-2 , -6) .


Svar #5
12. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

er det og bruge 0 - reglen så , altså 1 er med den første og den anden -4

når ja toppunktet  X^2+3x-4         a = 1 b = 3 c = -4    D = B^2-4ac =   9-4*1*-4 = 25 = 5

X ,  = -b/2a     = -3/2*1  = -3/2

Y ,  = -d/4a     = -5/4*1  = -5/4

 er det rigtigt ?? 

Tangenten på en parablen hvordan ligger den på tangenten ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Topppunktet er ikke korrekt. Hvordan konkluderer du, at 25 = 5 ?

Du skal finde ligningen for tangenten til parabelen f(x) = x2 + 3x -4 i punktet P(1 , f(1)) = (1 , 0) . Jeg har givet dig en færdig ligning i #1 lige til at sætte ind i .


Svar #7
13. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Kvadrat rod af 25 = 5 ? er det rigtigt hvis jeg ik tar kradrat roden da ?

Gider du ik vise mig hvordan du sætter tallene ind i ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vi har f(x) = x2 +3x -4

Man beregner først diskriminanten d = b2 -4ac = 32 - 4·1·(-4) = 9+16 = 25 .

Vi har da koordinaterne for toppunktet T = (-b/(2a) , -d/(4a)) = (-3/2 , -25/4)


Svar #9
13. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki tak for hjælpen... Så skal man altså ikke tage kvadrat roden af D. når man skal finde det andet punkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

I den færdige formel for toppunktets koordinater indgår jo diskriminanten d, ikke kvadratroden af d .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.