Fysik

Newton og krafter - gnidnings modstand

11. marts 2011 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg sidder med en opgave, og kan simpelthen ikke komme videre.

Jeg har spørgsmålet:

En klods på et glat skråplan med hældningen 30 grader påvirkes af tyngdekraften 170 N

Først skal jeg beregne normal kræften, hvilket jeg ikke kan finde nogen steder om hvordan man gør.

der næst for jeg jeg at vide at jeg skal beregne den kraft der trækker klodsen ned af skråplanet.

Jeg ved at den kraft bliver kaldt F1 og beregnes med F1 = mg * sin(vinkel v som er 30)

men det resultat går helt hen i vejeret da jeg får det til at give minus. Håber på der er en der kan hjælpe mig.

/Morten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af mathon

vinkelmålet på din lommeregner skal indstilles til DEGREE

 

                   FN = (170 N)·cos(30º)    ≈ 147,2 N

                   Ftræk = (170 N)·sin(30º) = 85,0 N


Svar #2
11. marts 2011 af mordiie (Slettet)

 Når så er det derfor, mange tak :)


Skriv et svar til: Newton og krafter - gnidnings modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.