Matematik

Bestemme rumfang og k

12. marts 2011 af JesperHansen21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :) 

Jeg sidder her med et matematik eksamenssæt fra 2010, og har brug for lidt hjælp til denne opgaver:

To funktioner f og g er givet ved

f (x)=sin(x) + ½ x + 4.5 og g(x)= k ⋅x−2.5
For k =2 afgrænser graferne for f og g sammen med akserne og linjen med ligning x = 20 en punktmængde M , der har et areal.
Formen af en 20 cm høj glasvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360° om x-aksen.
 

a) Bestem rumfanget af vasens glasdel.

b) Bestem k , så rumfanget af vasens glasdel er 2800 cm3.

Håber vi kan komme frem til noget positivt :)

-Jesper


Svar #1
12. marts 2011 af JesperHansen21 (Slettet)

 Virkelig brug for noget hjælp... Nogen der kan give en hånd? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Det ser ud, som om der er noget galt i opgaven, som du har skrevet den.

x=20 ligger fx. la-a-a-angt væk fra de øvrige medspillere . . .


Svar #3
12. marts 2011 af JesperHansen21 (Slettet)

 Det er hvad der står i opgavesættet.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du kan fortælle mig, hvor "vasens glasdel" befinder sig, skal jeg gerne hjælpe dig med beregningen.

Men som funktionerne ser ud, når man tegner dem, kan jeg ikke rigtig se for mit indre øje, hvade skulle være inderside og yderside af den vase . . .


Skriv et svar til: Bestemme rumfang og k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.