Matematik

Triognomisk funktioner

13. marts 2011 af Xman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 f(t) = 1-sin(3t)

beregn t,når funktionen første gang har maksimum..


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Find f'(t) og løs ligningen f'(t) = 0

Du kan også ruge dit kendskab til sinusfunktionen. Hvis f(t) er maksimal er sin(3t) mindst mulig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(t) = 0 og find det mindste positive t, for hvilket f(t) har maksimum.


Svar #3
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)

 kan i ikke uddybe ?? jeg forstår ikke hvad i mener ? :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen f(t) har sit maksimum første gang sin(3t) har sit minimum, dvs for 3t = 3π/2 , eller t = π/2 . Beregn nu f(π/2) .


Svar #5
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)

er der ik maksimum for f(t) = 1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2011 af peter lind

Nej sinus funktionen varierer mellem -1 og 1. Den er altså mindst mulig når den er -1. Derfor er maksimum for f(t) 1-(-1) = 2


Svar #7
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)

kan du ikke prøve at regne den ud for mig ?? jeg forstår det simpelthen ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2011 af peter lind

Det er gjort i #4


Skriv et svar til: Triognomisk funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.