Fysik
kan det passe? (strøm og resistans)
jeg sidder med følgende opgave og ved den første opgave: hjertestarter.
når jeg skal beregne resistansen, er det så bare:
R = U / I = 50 ohm
og når jeg skal beregne effekten, skal jeg så bare sætte tiden ind i t's plads og beregne effekten?
og effekten er da 6,08 *106 W
synes det lyder for voldsomt?
Svar #1
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Det ville være meget nemmere at guide dig, hvis du skrev opgaven ind :)
Svar #2
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
ups :D nedenstående er link til opgaven.
det er den første: "hjertestarter"
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100816_opgave_fysik_A_stx.ashx
Svar #4
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Det ser rigtig nok ud. Det kan godt være det ser voldsomt ud, men dét at få hjertet genstartet er nu også en voldsom proces.
Svar #5
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
synes bare det er alt for nemt? måden det er lavet på er jo 1. g stof?
det er meningen det skal være 3.g eksamen fysik A niveau.
Svar #6
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Nu er eksamen ikke lavet for bare at høvle svagere elever ned i dumpe-kassen. Der skal være lidt for alle. Opgaven fortsætter vel, så de næste spørgsmål kræver lidt mere mellem ørerne? Sådan var det i hvert fald i kemi, hvor de 2 første spørgsmål plejer at være enkle, mens de 2-3 næste sorterede svage elever fra stærke elever.
Svar #7
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
nej, opgaven er slut. det er kun to spørgsmål i opgave 1.
men der er en del opgaver mere. så de må være mere krævende.
det kan også være et trick? de får en til at føle at man gør noget forkert, fordi det virker for nemt.
Svar #8
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
De er ikke ude på at få dig til at skide i bukserne. Men det er fint de får folk til lige at tænke igennem over, hvad der sker.
Nu hvor jeg får læst opgaven igennem spørger de om hvor meget energi der afgives. Ikke om effekten. Dermed skal du først beregne effekten ud fra den formel du har, og derefter gange med den tid du får opgivet, for at beregne mængden af energi der er afgivet i tidsrummet.
Svar #9
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
ja du har ret.
men det giver 249.482 J
får du også det?
Svar #10
14. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)
#8 - du kan også bare vælge at finde det bestemte integral af funktionen fra 0 til t, så har du arealet under grafen, hvilket svarer til E = p * t :-)
Svar #11
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
#10
Så er vi jo avancerede, og langt over mine fysik-evner :)
Svar #12
14. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)
#11 - Det var ellers en udemærket ide jeg lige fik der. Hehe, du er måske mere kemikeren :-)
Svar #13
15. marts 2011 af Licaru (Slettet)
#9
Jeg har lige kigget på opgaven, og jeg får ikke de samme resutater som dig
Jeg får effekten til at være 29305,6 W og energien til at være 120,153 J
Hvordan finder du frem til dine resultater?
Svar #14
15. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)
#13 - man skal ikke regne nogen effekt i opgaven?
du beregner energien ved hjælp af integration.
Svar #15
16. marts 2011 af Licaru (Slettet)
#14
Jeg er godt klar over at man ikke skal beregne effekten, men som du kan se i spørgsmålet fra TEEHEE, så nævnes der en effekt på 6,08 *10^6 W, hvilket jeg ikke får ved beregning.
Når jeg så beregner energien vha. integration, så får jeg 177,746 J, hvilket ikke giver det samme som E = P*t
Svar #16
16. marts 2011 af mathon
@ #15
De skal jo netop ikke give det samme;
da
E = P·t fordrer konstant P,
hvilket jo netop ikke er tilfældet.
Svar #17
16. marts 2011 af Licaru (Slettet)
#16
Ok. Det giver god mening så.
#9
Hvordan finder du frem til 249.482 J
Svar #18
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#0
Opgave b) i eksamenssættet regnes på følgende måde ved integration
0∫(4,1*10-3) P(t) dt = 177,7 J
Skriv et svar til: kan det passe? (strøm og resistans)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
