Matematik

Hjælp til at finde f-1

15. marts 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Har ligningen f(x) = 1/100x^2 + 1/10x

Jeg har fundet from til at f-1 = 10 * 3Vx   (3Vx er kubikroden af x)

Men det giver ingen mening hvis jeg prøver at bruge det på de forskellige opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

Den funktion har ikke nogen invers med mindre definitionsmængden er begrænset.


Svar #2
15. marts 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Jeg har skrevet Dm(f) = R, da der ikke er nogle tal der gør ligningen ubruelig såvidt jeg kan se.

Fandt lige ud af at Dm(f) er 0 og alle tal over, og derfor ikke kan gå i minus. Min lærer havde skrevet noget forkert på vores opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af peter lind

For at finde den inverse skal du løse ligningen y = 0,001*x2+0,1*x . Resultatet vil ikke indeholde noget med kubikroden, så du må have regnet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad mener du egentlig med f-1 ?

Der er noget, der hedder f^-1

og noget, der hedder f(-1)

men f-1 ?????


Svar #5
15. marts 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 f^1 altså omvendt funktion


Skriv et svar til: Hjælp til at finde f-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.