Kemi

Kan reaktionen forløbe frivilligt ved 80 grader C?

15. marts 2011 af ginny (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Håber i kan hjælpe!

Efterfølgende tilsættes svovlsyre til blandingen, og i første omgang omdannes tetrahydroxoaluminat til aluminiumhydroxid. Derefter vil aluminiumhydroxid idegå i nedenstående reaktion, når der er overskud af svovlsyre i reaktionsblandingen.

Al(OH)3(s) + 3H3O+(aq) --> Al3+(aq) + 6H2O(l)

1) Er reaktionen exoterm eller endoterm?

2) Kan reaktionen forløbe frivilligt i standardtilstanden ved 80 grader?

Det første spørgsmål har jeg svaret på, men det er 2'erne jeg har problemer med. Jeg ved godt hvilken formel jeg skal bruge, men det er hvordan jeg beregner deltaG ved 80gr. C jeg ikke kan finde ud af?

Tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. marts 2011 af exutu (Slettet)

1)

her skal du regne entalpien (delta H)

2)

Først regner du entropien (delta S)

Så regner du fri gibbs energi (delta G) ud fra følgende formel:

G=H-TS                         hvor G= delta G,    H= delta H,         S= delta S,         T=temperaturen (I Kelvin !!!!!)


Svar #2
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

ja det ved jeg godt, men opgaven lyder ved 80 gr. C det vil sige at jeg først skal regne deltaH og deltaS ved 80 gr. C og derefter bruge den formel. Men jeg har kan deltaH og S værdierne ved 25 gr.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2011 af exutu (Slettet)

Det er også dem du skal bruge og så bare gange 80 grader på som formlen siger (altså på entropien), husk at omregne til kelvin


Svar #4
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

altså ved temperaturen i formlen : deltaG = deltaH - T * deltaS?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ja.


Svar #6
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Kan reaktionen forløbe frivilligt ved 80 grader C?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.