Matematik

Difregning, det er meget nødvendigt og kræver få sek af din tid!

17. marts 2011 af SanqarKhan (Slettet)

Hej.
Nogen der har forslag til hvordan man regner følgende ud:
Bestem en ligning for tangenten i punktet (4,g(4)) til grafen for funktionen g(x)=2/1+√x

Jeg mener, at man skal finde g'(x) og bruge denne formel y=g'(x0)=(x-x0)+g(x0)
Mere ved jeg ikke, da jeg er MEGET dårlig til at dif-regning. Er der nogen som kan forklare mig det trin for trin, så det rent faktisk ryger ind i mit hoved......


Svar #1
17. marts 2011 af SanqarKhan (Slettet)

Btw. Jeg ved at det skal give y=-1/18x+8/9


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Marjo (Slettet)

 kan du ikke bare bruge din grafregner?? skrive funktionen ind, lave grafen for g(x) og så finde tangentligningen i punktet x=4?? :) 


Svar #3
17. marts 2011 af SanqarKhan (Slettet)

Jo, den overvejelse havde jeg også...Men jeg vil hellere have en forklaring på beregningerne, så jeg kan forstå det....


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2011 af Marjo (Slettet)

først skal jeg lige vide om du har skrevet den rigtige funktion ind???  får det nemlig ik til at passe med din facit :S


Svar #5
17. marts 2011 af SanqarKhan (Slettet)

Jamen det har jeg gjort. Har lige tjekket funktionen og facit ud :s


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert sjusket med parenteserne i udtrykket for g(x). Det skal være

g(x) = 2/(1+√x)

g'(x) = -1/((√x)(1+√x)2)

g(4) = 2/3

g'(4) = -1/(2·32) = -1/18

Tangent:

y = g'(4)·(x -4) + g(4) = -(1/18)x +4/18 + 2/3 = -(1/18)x + (8/9)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2011 af Marjo (Slettet)

 hm... ved ik hvad der så er galt. 

men metoden er den at du starter (i dette tilfælde) med at finde din y-koordinat ved at sætte x=4 i din funktion.

y0=g(4)=2/1 + √4 = 2+2 =4 

tangentligningen generelt ser således ud: y0-f(x0)=f '(x0)*(x-x0) , hvor (x0,y0) er et kendt punkt

herefter finder du g'(x) = a - hældningskoefficienten

g'(x)= 0,5/(√x) herefter bestemmer du hvad g'(x) er når x=4

det godt nok ik samme facit, men metoden er den samme ;) det vigtigst at forstå metoden

g'(4) =0,25 -->hældningen

nu kan du indsætte dit punkt (4,4) og hældningen 0,25 i tangentligningen

y-4=0,25(x-4) --> y=0,25x+3


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se #6 .


Svar #9
17. marts 2011 af SanqarKhan (Slettet)

Mange tak for hjælpen!
Det er jeg meget glad for!


Skriv et svar til: Difregning, det er meget nødvendigt og kræver få sek af din tid!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.