Matematik

Potens funktion

18. marts 2011 af Roswall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det Antage, at antallet af passagerer i HT som funktion af den gennemsnitlige billettakst kan beskrives ved en funktion f af typen:

f(x)=bx^a

"Erfaringen viser, at hver gang taksterne stiger 10 procent, mister vi 3 procent af kunderne" oplyser økonomichefen

Bestem antallet a ud fra udklippets oplysninger om sammenhængen mellem takststigning og fald i passager antal.

Jeg er lost hjælp mig please :S

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningen siger, at

f(1,1x) = 0,97·f(x)

Benyt dette til at bestemme a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Det må betyde, at

y = bxa ∧ y·0,97 = (1,1·x)a, som giver

0,97 = 1,1a

som kan løses (med logaritmer) for at finde a. a må blive negativ.


Svar #3
18. marts 2011 af Roswall (Slettet)

ok tak jeg ser om jeg kan finde ud af det :D


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.