Matematik

Hvordan regner man...

21. marts 2011 af LauraSenika (Slettet) - Niveau: B-niveau

den her opgave ud:

to funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = 1/4x^2-x+2

g(x)=1/3x+3

løs ligningen f(x) = g(x)

skitser graferne for f og g, og løs uligheden f(x) < g(x)

Er HELT lost!!!! nogle der kan hjælpe? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

                                  f(x)         =       g(x)

                         (1/4)x2 - x + 2  =  (1/3)x + 3                                  som multipliceres med 12 på begge sider

                         3x2 - 12x + 24 = 4x + 36

                         3x2 - 16x - 12 = 0

                            x = -6   v   x = (2/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2011 af mathon

Sorry!
tastfejl

                       x = -(2/3)   v   x = 6


Svar #3
22. marts 2011 af LauraSenika (Slettet)

Tusind tak!!! 


Skriv et svar til: Hvordan regner man...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.