Matematik

integration ved substitution

21. marts 2011 af seeeeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sider sat i den her to opgave

1. Bestem integralet

∫(2/(2x+3))

først substiere jeg 2x+3 med t så der nu står

∫(2/t)

Dette bliver så til

2LN(t)

så substierer jeg t igen så facit bliver

2LN(|2x+3|)+k

Men dette er ikke korekt da facit er

LN|2x+3|+k



Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

                                    ∫2/(2x+3)dx = ∫1/(2x+3)(2dx) = ∫ (1/t)dt = ln|t| + k = ln|2x+3| + k


Svar #2
21. marts 2011 af seeeeb (Slettet)

ok tak

Nu kan jeg godt se det.


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.