Matematik

Areal på 3200m2

21. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal løse følgende opgave, ud fra to forskellige metoder. Jeg har brugt diskriminanten for at regne den ene metode ud, men mangler den anden metode, ved ikke helt hvordan jeg ellers kan regne den ud...

En fåreavler vil opsætte en rektangulær indhegning langs en å. Der skal ikke være hegn ned til åen. Han råder over 150 m hegn. Er det nok til at få indhegnet et areal på 3200 m2
Løs opgaven på mindst to forskellige måder...


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så har du

2x+y = 150

A = x·y = x·(150-2x) = 150x - 2x2 = A(x)

For maksimum, A'(x) = 150 -4x = 0 ⇒ x = 75/2 og dermed y = 75, så Amax = 752/2 = 2812,5m2 < 3200m2


Skriv et svar til: Areal på 3200m2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.